Gepost op

Doriani Cashmere

Doriani Cashmere is een luxe Italiaans modemerk voor heren, dat gespecialiseerd is in kasjmier van hoge kwaliteit. Door het gebruik van kasjmierwol in plaats van gewone schapenwol zijn de breisels van Doriani Cashmere zeer comfortabel.

Doriani Cashmere is ontstaan vanuit een familiebedrijf, dat in de jaren ’30 begon met het maken van riemen. De goede kwaliteit van hun materialen bleef niet onopgemerkt, en al gauw werden zij leverancier van speciale riemen voor de Italiaanse marine. De volgende generatie breidde het merk uit met jassen, regenjassen en maatwerk, en er werden meerdere winkels geopend in Noord-Italië. In de jaren ’70 besloot Doriani Cashmere zich volledig te richten op herenmode van de beste kwaliteit, met een typisch Italiaanse elegantie.

Tegenwoordig biedt het merk een collectie aan die bestaat uit schoenen, accessoires en zonnebrillen, maar de focus ligt voornamelijk bij kleding van kasjmier. De kledingstukken variëren van comfortabele truien tot scherp gesneden jassen en pantalons. Alle producten van Doriani Cashmere worden in Italië gemaakt, in hun eigen fabriek in Biella, Piedmont. Daar wordt ieder stuk met zorg en aandacht voor detail gecreëerd. Door een speciale weving van de wol, en de stijl en snit van de kledingstukken, weet Doriani Cashmere zich te onderscheiden van andere merken.

Inmiddels heeft Doriani Cashmere 9 eigen winkels, waarvan de winkel op de Via Sant’Andrea de meest belangrijke is voor het merk. Deze flagshipstore ligt midden in het modedistrict van Milaan, en heeft naast de winkel ook een showroom en de mogelijkheid om kleding op maat te laten maken.